Online konzultace

Jsem autorkou projektu Bráškové za školou, který jsem začala tvořit, když jsme se jako rodina rozhodli jít cestou domácího vzdělávání. Jsem taky mámou 3 synů a macechou jedné slečny. Od něčeho, co bych nazvala “školou doma”, jsme velmi brzy upustili. Nyní se učíme všichni sebeřízeně a žijeme, jako by školy neexistovaly.

Můžeme se spolu bavit například o:

  • prvních krocích v domácím vzdělávání a jak ho vyřídit
  • odškolnění (deschoolingu) dětí i dospělých
  • výběru vhodné kmenové školy a jak najít takovou, aby vám vyhovovala
  • přestupu z jedné školy na druhou a jak ho zařídit
  • sebeřízeném vzdělávání, svobodném učení nebo unschoolingu
  • různých obavách, straších a nejistotách, které cítíte

Cena je 1000 Kč za 60 minut. Je možné objednat 1 hodinovou konzultaci. Bude-li třeba víc času, domluvíme si další termín.

Odkaz na schůzku přes Google Meet a fakturu Vám zašlu do 3 dnů od objednání konzultace.

Platba je možná bankovním převodem.

Na naší cestě k životu bez školy jsme už nasbírali zkušenosti, které s Vámi budu ráda sdílet:
 
  • s denním pobytem i individuálním vzděláváním v MŠ
  • s přechodem z denní docházky na klasické ZŠ k sebeřízenému vzdělávání
  • s odkladem povinné školní docházky
  • s individuálním vzděláváním a přezkoušením na klasické i svobodné demokratické škole
  • s přestupem z jedné školy na druhou během školního roku
  • s výběrem SŠ a následným přijímacím řízením
  • se sebeřízeným učením od miminek po teenagery

Pár slov od rodičů, které jsem na jejich cestě ke svobodnějšímu učení, už podpořila.

Natálie Jahodová
Read More
Martinu Prchalovou jsem začala sledovat, protože se mnou ladí její pohled na vzdělávání a sdílíme spolu lásku k cizím jazykům. Je to velmi pozitivní člověk, který dokázal dětem doma vytvořit prostředí, kde se stále rádi učí, proto je pro mě a určitě pro mnoho dalších začínajících domškoláckých rodin, velkou inspirací. Pokud se zajímáte o sebeřízené nebo svobodnější vzdělávání. Martina je perfektní člověk na konzultaci.
Pavla Röhrichová
Read More
Díky Martině jsem objevila domácí vzdělávání. S její podporou jsem se mohla posunout a nechat plavat strachy, které nás rodiče doprovázejí právě v rozhodování. Dává mi velký smysl to, co dělá, říká a hlavně skutečně žije. Dává do toho vše a její děti a troufám si říct, že i jakékoli jiné děti, jí jsou inspirací a motorem pro její práci.
Romana Motejlová
Read More
Uvědomila jsem si díky Martině spoustu věcí ohledně vzdělávání dětí. Tušila jsem to již od doby, kdy dcera nastoupila do školky ale strach "být jiná" a reakce rodiny mi to nedovolovaly. Díky podpoře od Martiny jsem se odvážila udělat velký krok od klasického vzdělávání až po sebeřįzené vzdělávání. Moc se mi líbí její slova "žít tak, jako by škola neexistovala" a nechat děti dělat to, co jim dává smysl.
Klára Valentová
Read More
Martina dokáže poradit o všem, co se týká sebeřízeného vzdělávání, protože to pro ni není jen pojem, ale žije to se svými dětmi každý den. Má několikaleté zkušenosti, o kterých umí velmi poutavě povídat, dokáže odpovědět na každou otázku, která vás v této oblasti napadne. Klid, který z ní vyzařuje, je doslova nakažlivý.
Previous
Next

Napište mi 🙂

Chcete mi něco sdělit? Nebo se na něco zeptat? Máte nějaké připomínky? Budu ráda, když mi napíšete. Vždy se budu snažit odpovědět. Mějte ovšem strpení, není v mých silách odpovídat obratem.

Děkuji za váš projevený zájem a mějte se moc hezky! 

Martina a bráškové za školou